Некадашњи ђаци прваци рођени 1955. године поново у клупама

Заједничка фотографија са учитељицом Љиљаном Милисављевић ( у средини држи слику).Заједничка фотографија са учитељицом Љиљаном Милисављевић ( у средини држи слику).

Некадашњи ђаци прваци рођени 1955. године поново у клупама

Сусрет после 55 година

 Заједничка фотографија са учитељицом Љиљаном Милисављевић ( у средини држи слику).

Заједничка фотографија са учитељицом Љиљаном Милисављевић ( у средини држи слику).

Брачни пар Милисављевић поново у учионици

Брачни пар Милисављевић поново у учионици

У Црквенцу селу надомак Свилајнца окупили су се ученици прваци рођени 1955. године, а који су у ђачке клупе су сели 1962. Учионица им се налазила у просторијама садашње месне заједнице. Ту испред зграде поздрављали су се и нестрпљиво чекали своју учитељицу Љиљану Милисављевић. Препознавали су се и препричавали своје прве школске дане. Веома срдачан и емотиван је био њихов сусрет са учитељицом која је дошла са својим супругом Миливојем такође учитељем. После 55 година поново су заједно. Учитељици су поклонили уметничку слику за успомену и дуго сећање, а у знак захвалности за научена прва слова. Била је ово прилика да се после пет ипо деценија поново заједно фотографишу.

Бивши ученици

Бивши ученици

Слика цвеће у уљу

Слика цвеће у уљу

Након непотребних проблема које су имали око уласка у своју некадашњу учионицу од стране локалних власти, поново су сели у клупе. Сада је тај простор намењен деци предшколског узраста. После прозивке ученицима који су у међувремену преминули одали су пошту минутом ћутања. Присећали су се најзанимљивијих догађаја, а учетиљица и њен супруг нису крили задовољство што их и после толико година ученици нису заборавили. У банкет сали подрума у Црквенцу организовали су заједничи ручак.

Банкет сала подрума

Банкет сала подрума

Желимо им још пуно оваквих сусрета, а акција бивших ученика је за сваку похвалу.

Текст и фото: Р. Ђорђевић

 

http://www.resavskipostonosa.com/blog/web-post/zanimljivosti/nekadasnji-djaci-prvaci-rodjeni-1955-godine-ponovo-u-klupama/😀😀😀@resavskipostono #svilajnac #resavskipostonosa #despotovac#свилајнац #вести

Posted by Ресавски Поштоноша on Sunday, September 10, 2017

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssyoutubeinstagram

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz