Покушај повампирења фашизма и прекрајања историје

Покушај повампирења фашизма и прекрајања историје

Трибина у организацији Општинског одбора Социјалистичке партрије Србије – Свилајнац


У холу зграде бившег комитета, на тему : Покушај повампирења фашизма и прекрајања историје , предавање је одржао потпреседник Републичког одбора СУБНОР-а пуковник професор Жељко Зиројевић.

Пуковник – професор Жељко Зиројевић

Пуковник – професор Жељко Зиројевић

Он је истакао да су ресавсци учествовали у свим бојевима и борбама за слободу. Од Косовског боја,првог српског устанка, народноослободилачкој борби. Посебно је нагласио улогу војводе Синђелића, народног хероја Лазара Стојановића и ресавске партизанске чете. Осудио је сваки покушај рехабилитације квислиншких и фашистичких формација за време Другог светског рата.

Детаљ са трибине

Детаљ са трибине

Тема и предавач привукли су велики број публике којој је Зиројевић на крају поручио да се слобода мора чувати јер ми немамо резервну државу.

 

 

Текст и фото: Р. Угрнић

 

Posted by Ресавски поштоноша on Thursday, September 7, 2017

 

resavski postonosa

resavski postonosa

У септембру 1871. Јован Шарић свештеник на служби у Свилајнцу, покреће први лист у унутрашњости Србије, „Ресавски поштоноша“. Био је издавач и главни уредник листа. Поштоноша је штампан на две стране, формат 41 x 25 cm. Примeрак је коштао 48 гроша. Излазио је два пута месечно, а каубојска слова у наслову листа била су у моди међу западним Србима. Штампан је у Панчеву идешавало се да буде више дана задржан на ћумуркани (царини) у Београду. На молбу Шарића, министар унутрашњих дела одобрава штампање у Београду…
resavski postonosa
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssyoutubeinstagram

About the Author

resavski postonosa
У септембру 1871. Јован Шарић свештеник на служби у Свилајнцу, покреће први лист у унутрашњости Србије, „Ресавски поштоноша“. Био је издавач и главни уредник листа. Поштоноша је штампан на две стране, формат 41 x 25 cm. Примeрак је коштао 48 гроша. Излазио је два пута месечно, а каубојска слова у наслову листа била су у моди међу западним Србима. Штампан је у Панчеву и дешавало се да буде више дана задржан на ћумуркани (царини) у Београду. На молбу Шарића, министар унутрашњих дела одобрава штампање у Београду…

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz