Диносауруси омирисали „Србски“ гулаш

Мито и К, учитељМито и К, учитељ

 Наше домаће ствари                                            Мито и К. учитељ

    Диносауруси омирисали „Србски“ гулаш

Прво  светско првенство у кувању древног српскога јела званог гулаш врхунац  је „Војводиних дана“. Потомци, у ту част, преместили из маја и чегарских дана културну манифестацију  у врели август на плус 40 степени.
Мито и К учитељ

Мито и К учитељ

Мало по мало, кркање гулаша уз помоћ власти постаде занимање војводиних потомака. Дружење на нивоу, уместо посела и сусрета села зими кад мање има посла, да играју фолклори, ЦК осмисли и општинско веће одобри забаву у врелини ноћи. Каса народна трпи све.

    Уз  „Културно лето“ на бек-стејџу ЦК и организаторка нуде војводи у част виши ниво (ваљда и скупљи), културе. Први ред резервисан за елиту, штите свечано обучени чувари, јуре децу и бабе па макар остали празни. Ред је ред. И у смирају врелога дана касни севдах – диван – хана чека публику, организаторка видно нервозна. Војводи у част севдаишу, окренули му леђа ,,ајши –ајша коња јаше Субаша“. Певаљка са бек-стејџа провоцира „Рају“  `ајд „Емину“ без музике, крчи јевтино озвучење, а оно ми ни Шантића не знамо. Част изузецима, а први ред  му,му мучи. Брука.

             Вече уз леба и со остало за пензосе, сељаке и раднике, незапослену децу и поштену интелигенцију. Какве везе са војводом има Влатко од Скопје није познато али је са стилом и „хонораром“, засад тајним, да се не узбуђавамо.  Срчка да не буде.

             На отварање високи званичник власти формално  поздрави  само свилајнчане  и случајне пролазнике. Нико ни слово да каже  о нашем славном војводи и тристотине устаника. Данас деца више знају о диносаорусима, тортама и сладоледима са епп тв цц.

            Екстра догађај промоција дела „Војводини потомци“ у ЦК и издавач  библиотека, финансира СО, а аминује општинско веће које ради као драгстор. На промоцији присутно 16 љубитеља књиге са особљем ЦК, а ни потомци нису били. Све врви од грешака, а издавач кућа књига библиотека. Промотер неће да одговара на питања присутних љубитеља књиге. Ко ће ово да чита, децу  нико није звао да се надахну литерарним делом и захвале покровитељу и  библиотеци.

            Културно лето за гастарбајтере плус војводини дани  из маја специјално померени због садржаја, има да буде кад власт каже, па светско првенство код градског силоса, гулаш маса, мало ли је хлеба и игара, народе.

           А билборде не читате о постигнућима ваше власти, сваки милионе вреди, само пијаца  прогутала пола милиона евра, округле токове са цвећем, стењем и камењем не помињу засад, и икебану код  фонтане испред СО, шта кошта да кошта, ал` је са стилом, и Париз да позавиди. Крсте се наши гастарбајтери  док раде клима-ви уређаји.

РП

@resavskipostono #svilajnac #resavskipostonosa #despotovac#свилајнац #вести

Posted by Ресавски поштоноша on Monday, September 11, 2017

#svilajnac

#resavskipostonosa

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail
Facebooktwittergoogle_pluspinterestrssyoutubeinstagram

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz