Категорије: Саопштења

14 ГОДИНА ПЛЕШЕМО ЗАЈЕДНО СА ЕВРОПОМ И ОБАРАМО ГИНИСОВ РЕКОРД!!!

МАТУРАНТСКИ ПЛЕС 2018.
ЕВРОПА ПЛЕШЕ 18.05.2018.

14 ГОДИНА ПЛЕШЕМО ЗАЈЕДНО СА ЕВРОПОМ И ОБАРАМО ГИНИСОВ РЕКОРД!!!

14 ГОДИНА ПЛЕШЕМО ЗАЈЕДНО СА ЕВРОПОМ И ОБАРАМО ГИНИСОВ РЕКОРД!!!

14 ГОДИНА ПЛЕШЕМО ЗАЈЕДНО СА ЕВРОПОМ И ОБАРАМО ГИНИСОВ РЕКОРД!!!

     Обраћамо Вам се са жељом да се и матуранти Вашега града и Ваше школе, заједно са матурантима целе Србије укључе у велики ЕВРОПСКИ ПРОЈЕКАТ 18.маја 2018. год.
Манифестација под називом „Еуропеан Qуадрилле Данце Фестивал“ или Матурантски Плес у Србији је почела 2005. године а први град који се прикључио овом пројекту Плесног Савеза Словеније био је град Краљево, највећом заслугом њиховог братског града Марибора. После Краљева 2006. год. прикључио се и Ниш, од 2007. год. и многи други градови: Јагодина, Зрењанин, Београд, Нови Сад, Панчево, Крагујевац, Смедерево, Пирот, Зајечар, Неготин, Крушевац, Трстеник, Ћуприја, Вршац, Алибунар, Кикинда, Лапово, Свилајнац, Врање, Бајина Башта Прокупље, Нови Пазар, Бела Црква, Прибој, Нова Варош, Сјеница , Ужице, Врњачка Бања, Горњи Милановац, Бајина Башта итд.
Сви матуранти плешу исту кореографију, уз музику Јохана Страуса „Слепи миш“, а музика се најчешће емитује преко сателитског радија и сви европски градови плешу у исто време тачно у подне (12:00). На основу тога обарамо заједно и Гинисов рекорд као највећи симултани плес у свету. Рекорд који је оборен још 2011. год. износи 33.202 плесача.


Без обзира што је то озбиљна музика матуранти су веома лепо прихватили ту кореографију, и уопште идеју неког заједничког плеса са матурантима Европе.
Најчешће плешу матуранти средњих школа,али у неким градовима учествују и матуранти осмог разреда. Плес је у Србији још увек веома стран нашим људима, и многи се боје плеса који им треба приближити на овај начин, поједноставити, направити им што бољу забаву, и показати им да и они то могу.
Без обзира на Гинисов рецорд главно је то да су сви матуранти све време насмејани, да се одлично дружзе и да им је лепо, и да бар мало осете лепоту плеса.
Ове године манифестација се одржава 18. маја, а у овом пројекту су до сада учествовали матуранти из следећих држава (ЧЕШКА, СЛОВАЧКА, МАЂАРСКА, СЛОВЕНИЈА, ХРВАТСКА, АУСТРИЈА, МАКЕДОНИЈА, ЦРНА ГОРА, БУГАРСКА, ЕСТОНИЈА, ТУРСКА…).
Главни представник плесног Савеза Словеније за извођење овог програма за Србију, који овај пројекат води од 2007. године. је Плесни клуб „Ла Луна“ из Јагодине, који заступа Небојша Славковић.

За више информација посетите наш веб сајт на:

www.maturantskiples.comМЕДИЈСКИ СПОНЗОР  –    РЕСАВСКИ ПОШТОНОША

https://twitter.com/resavskipostono/status/983813116176797696

https://plus.google.com/u/0/+Resavskipo%C5%A1tono%C5%A1a/posts/4ggy3eYJhhA


resavski postonosa

У септембру 1871. Јован Шарић свештеник на служби у Свилајнцу, покреће први лист у унутрашњости Србије, „Ресавски поштоноша“. Био је издавач и главни уредник листа. Поштоноша је штампан на две стране, формат 41 x 25 cm. Примeрак је коштао 48 гроша. Излазио је два пута месечно, а каубојска слова у наслову листа била су у моди међу западним Србима. Штампан је у Панчеву и дешавало се да буде више дана задржан на ћумуркани (царини) у Београду. На молбу Шарића, министар унутрашњих дела одобрава штампање у Београду…

Share
ИЗДАВАЧ
resavski postonosa
ОЗНАКЕ: 1871.u srbijiБеоградЈагодинаКрагујевацЛаповонајстарији провинцијски листНишпрви локални листресавски-поштоношасвилајнац

НОВО

На Бељаници одржан 40. сусрет „Поздрав пролећу у планинама“

На Бељаници одржан 40. сусрет „Поздрав пролећу у планинама“ По лепом времену окупило се око шесто планинара и љубитеља природе…

16 сати пре

Да ли је тело мајора немачке војске закопано у околини Црквенца?

Да ли је тело мајора немачке војске закопано у околини Црквенца? М.С. Наставиће се...

3 дана пре

Кад ће се поставити знак забрањено паркирање на уласку у школу у Свилајнцу?

Кад ће се поставити знак забрањено паркирање на уласку у школу у Свилајнцу? Фото и текст Р. П.

4 дана пре